wandelvakantie Saksen

Ontdek het betoverende landschap van Saksen

Wie aan de Duitse deelstaat Saksen denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan de indrukwekkende rotsformaties van Saksisch Zwitserland. Steile rotswanden, imposante ‘torens’ van zandsteen en dichte bossen maken van Saksisch Zwitserland een gebied waar je als wandelaar volop kan genieten.

Maar, Saksen is veel meer dan alleen Saksisch Zwitserland. De Duitse deelstaat heeft een rijke geschiedenis en ook buiten Saksisch Zwitserland kun je fietsend en wandelend volop genieten. In dit gratis online magazine laten we je kennis maken met Saksen, met de natuur, maar ook zeker met de cultuur. Denk aan bruisende steden zoals Dresden en Leipzig, maar ook aan prachtige paleizen en kastelen te midden van glooiende wijngaarden waar je fietsend en wandelend alle kanten op kan. 

Lees het online magazine 

wandelvakantie Saksen

Wie nu door Saksen wandelt, treedt in de voetsporen van veel kunstenaars die in de loop der tijd naar Saksen trokken om zich door het landschap te laten inspireren. Een van die kunstenaars was de schilder Caspar David Friedrich. In 2024 wordt de 250e geboortedag van de schilder gevierd met extra tentoonstellingen in onder andere Dresden. Een aanrader voor wie niet alleen van de natuur, maar ook van cultuur wil genieten! 

Ontdek Saksen 

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.