koebellen oostenrijk

Oostenrijk in de ban van gestolen koebellen

Het geluid van klingelende koebellen is één van die geluiden die iedereen die in de Alpen is geweest zal herkennen. Maar in het Oostenrijkse Zillertal is het een stukje stiller: daar werden namelijk een aantal koebellen ontvreemd. Drie keer, in slechts enkele weken.

De koebellen werden in het weekend van 24 augustus gestolen uit een wei langs een weg richting Stillupgrund. Eerder deze maand werden al koebellen gestolen op de Zillerplatten Alm en Fügenberg. Niet alleen de koebellen werden gestolen, maar ook de lederen draagriemen waarmee de bellen om de nek van de koeien hangen. Hoewel het elke keer om ‘slechts’ enkele bellen ging, loopt de schade per diefstal toch op in de honderden euro’s.

De diefstallen vonden allemaal plaats langs drukke (wandel)routes. Daarom hoopt de politie van Mayerhofen dat er wandelaars of mountainbikers zijn die iets van de diefstal mee hebben gekregen. De diefstallen vonden allemaal in de middag plaats, op tijdstippen dat mensen iets gezien moeten hebben. De bellen werden volgens Oostenrijkse media letterlijk van de nekken van grazende koeien afgehaald.

Wie in de buurt is en wat gezien heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de Oostenrijkse politie.

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?