Skiën in Salzburg. Foto stefou!

Opleiding tot skileraar verzwaard in Salzburg

Skiën in Salzburg. Foto stefou!De opleiding tot skileraar in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg wordt verzwaard. Na een geplande verandering in de Salzburgse skischoolwet moeten kandidaten naast een examen voor skileraar ook het zwaardere examen voor skigids met goed gevolg afleggen. De deelstaat wil daarmee de veiligheid op de skipistes vergroten.

“Gidsen die wintersportgasten buiten de piste voeren, hebben een goede opleiding nodig. De verleiding om op de diepe poedersneeuw te gaan skiën is altijd aanwezig” aldus Gerhard Sint van de SBSSV, de Salzburgse vereniging voor mensen die professioneel met skiën en snowboarden bezig zijn.

De vereniging voor Oostenrijkse skileraren is echter geërgerd over de verzwaring van de eisen. Volgens voorzitter Nicolaus Winterstein wordt het door de nieuwe eisen onmogelijk voor skileraren om in eenmansbedrijfjes te blijven werken. Naast de nieuwe exameneisen moeten skileraren in Salzburg een verzamelplaats van minsten duizend vierkante meter in de buurt van een skilift of skischool kunnen gebruiken. Dit is voor veel skileraren die alleen werken niet op te brengen. Winterstein noemt dit juridische discriminatie omdat deze eisen in Voralberg en Tirol niet gelden.

Bron: Salzburg24.at

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden