©watchsmart Mount Everest

Opnames film Everest in volle gang

©watchsmart Mount EverestDe opnames voor de 3D-film Everest die naar verwachting in februari 2015 verschijnt, zijn in volle gang. De afgelopen tijd zijn verschillende foto’s in de media gepubliceerd van acteurs op de set in Rome, waaronder een foto met de naakte bips van acteur Jake Gyllenhaal.

De film is gebaseerd op het boek ‘Into thin air’ van non-fictieschrijver Jon Krakauer. In dat boek doet Krakauer verslag van een Everest-expeditie in 1996 geleid door Rob Hall waarbij verschillende klimmers door een sneeuwstorm om het leven kwamen en een aantal anderen gewond raakten. Krakauer was bij die expeditie zelf ook aanwezig.

Op hetzelfde moment leidde Scott Fischer op de Everest een expeditie. Ook in die groep vielen fatale slachtoffers. In totaal kwamen toen acht klimmers om het leven. 1996 was het dodelijkste jaar in de geschiedenis van de gigant. Op de Mount Everest zijn al meer dan 200 mensen gestorven.

De IJslander Baltasar Kormákur regisseert de film. Tot de cast behoren Jake Gyllenhaal (bekend van zijn rollen in Donnie Darko, Brokeback Mountain) en Josh Brolin (No Country for Old Men, Milk).

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95)