Patrouille des Glaciers 2016 geannuleerd

Wegens slechte weeromstandigheden is de beroemde ski-alpinismewedstrijd de Patrouille des Glaciers 2016 geannuleerd. De ski-alpinisme wereldbeker is nu gewonnen door de Italiaan Michele Boscacci en de Française Laetitia Roux.

Geen veiligheidsgarantie

De legendarische ski-alpinisme competitie wordt om de twee jaar gehouden langs de slopende Haute route tussen Zermatt en Verbier. De eerste groep startte de wedstrijd in de nacht van dinsdag op woensdag. De tweede groep had eigenlijk afgelopen nacht moeten starten, maar de start werd uitgesteld door de komst van slecht weer. Een aantal uur later maakten de organisatoren van de race bekend dat door de hevige sneeuwval en het verminderde zicht, een tweede start definitief werd geannuleerd. De veiligheid van 2481 geregistreerde atleten kon niet gegarandeerd worden.

Laatste race

De Patrouille des Glaciers had eigenlijk de laatste etappe moeten zijn voor de algemene- en langeafstand wereldbekers. De algemene ranking van 2016 is dan gebaseerd op de behaalde resultaten na de laatste race, namelijk de Tour dur Rutour. Bij de mannen won Michele Boscacci de algemene wereldbeker ten koste van de Spanjaard Kilian Jornet Burgada en de Duitser Anton Palzer. Bij de vrouwen was Laetitia Roux te sterkt voor haar teamgenoot Axelle Mollaret en de Spaanse Claudia Galicia Cotrina.

Mammut 360

De Patrouille des Glaciers is onlangs nog door Mammut geheel in 360 graden foto’s vastgelegd. Het award winnende #project360 van Mammut brengt de legendarische route nu ook naar je computer en smarthphone met adembenemende panoramische afbeeldingen. Twee teams van atleten pakten de route aan van Zermatt naar Verbier met 360 graden camera’s en namen fantastische afbeeldingen mee terug. Het project resulteerde in prachtige afbeeldingen van de omgeving en het landschap, inclusief alle hoogtepunten van de beroemde ski-tour route.

bron: Planetmountain, Mammut

 

 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden