Paul Hegge eerste Belg op k2

Paul Hegge is eerste Belg op top van K2

Voor het eerst heeft een Belgische alpinist de top van de K2 gehaald. Paul Hegge bereikte op de Belgische nationale feestdag de 8611 meter hoge top van de K2, de op één na hoogste berg ter wereld. Niet alleen is Hegge de eerste Belg op de top van de K2, hij is ook de eerste Belg die op de twee hoogste bergtoppen ter wereld stond. Eerder beklom hij al succesvol de Mount Everest.

Internationaal gezelschap

De expeditie waar Hegge aan meedeed, was een internationaal gezelschap van 31 klimmers. Begeleid door een groot team van sherpa’s, twee mensen per klimmer, wisten allen de top te bereiken. Sowieso was het een recordweekend op de top van de K2. In het weekend van 21 en 22 juli 2018 bereikten maar liefst zestig klimmers de top van de gevaarlijke berg. Daarmee is het record van 2004 (51 klimmers) ruimschoots overtroffen.

Record: skiën vanaf de top van de K2

Een bijzondere vermelding ook voor de Poolse skiër en klimmer Andrzej Bargiel. Hij klom naar de top en wist op de ski terug te keren naar het basiskamp.

Killer Mountain

Toch was het niet alleen maar feest op de K2. Tijdens de afdaling kwam de Japanse klimmer Kojiro Watanabe om het leven door een val op 8300 meter hoogte. Daarmee deed de berg haar bijnaam ‘Killer Mountain’ eer aan.

De K2 is een van de meest beruchte bergen ter wereld. Door de afgelegen ligging, de steile, door kloven doorsnede hellingen, de slechte weersomstandigheden en natuurlijk de grote hoogte is de beklimming en vooral de afdaling van de berg technisch een enorme opgave.

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!