patrouille suisse team. Foto HooLengSiong

Pistenfest bij 75-jarig vliegveld Birrfeld

patrouille suisse team. Foto HooLengSiongDit weekend viert het vliegveld van Birrfeld zijn 75e verjaardag met het Pistenfest. Van 24 tot en met 26 augustus zijn er onder andere verschillende ballonvluchten en helikoptervluchten te maken, vliegtuigen en vliegshows te zien, en in de avond live muziek te horen.

Het hoogtepunt is de grootste vliegshow van Zwitserland op zaterdag 25 augustus. Deze show begint rond 9 uur in de ochtend en gaat door tot in de late avonduren met steeds nieuwe vliegtuigen die gevaarlijk door de lucht manoeuvreren. Zo begeleidt De Patrouille Suisse een Airbus 320 van de 'Edelweiss' uit Birrfeld, is er kunst- en formatievliegen met zweefvliegtuigen te zien, vliegen Hawker Hunters over, laten de Hornet F/A-18 en het PC-7 Team zien wat ze kunnen. 's Avonds worden lichtgevende luchtballonnen in een speciale volgorde opgelaten die het hele terrein een bijzondere sfeer zullen geven.

Zondag 26 augustus zijn er diverse lokale bands die optreden, is er een grote vintage markt, helikoptertours en -rondvluchten, stunten met een motorfiets, wedstrijden en je kan een vliegtuigtentoonstelling bezoeken.

Het Pistenfest is een familie-evenement met voor ieder wat wils, spannende activiteiten voor het hele gezin en de toegang tot bijna alle bezienswaardigheden is gratis.

Klik hier voor meer informatie en het volledige programma.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?