Bergwandelen en bergbeklimmen met het hele gezin

Presentatie op de Vakantiebeurs: bergwandelen met het gezin

Bergwandelen en bergbeklimmen met het hele gezinHoofdredacteur Jonathan Vandevoorde van Bergen Magazine geeft a.s. vrijdag op de Vakantiebeurs een presentatie met als onderwerp: bergwandelen is voor iedereen, dus ook voor gezinnen met jonge kinderen. Hij is ervaringsdeskundige en vertelt over zijn bergwandeltochten met en zonder kinderen.

"Wandelen in de bergen kan iedereen. Mits je enkele regels in acht neemt en je basisconditie goed is, kun je in de toegankelijke Alpen zelfs een huttentocht ondernemen of je eerste stappen wagen op een via ferrata of klettersteig. En met kinderen, hoe jong ook, wordt bergwandelen pas echt een avontuur. Maak je het spannend en deel je jouw passie en verwondering over alles wat je om je heen ziet, dan kom je met kinderen hoger en verder dan je vermoedt. De beloning is een overnachting in een echte berghut. Bergwandelen als ontdekkingsreis naar de natuur en naar jezelf."

3 vragen die beantwoord worden in de presentatie:

  • Hoe bereid je je voor op een tocht en waar moet je op letten?
  • Wat voor soorten wandelroutes en paden zijn er, wat betekenen de markeringen en benamingen? 
  • Kun je met kinderen veilig spannende bergwandelingen maken?

Wanneer kan ik de presentatie volgen?

Vrijdag 11 januari om 11u 30 op het Fiets- en Wandelplein, hal 7. Stand nr. 7.FP.22

Over Jonathan Vandevoorde

Jonathan Vandevoorde is projectmanager en hoofdredacteur van het tijdschrift Bergen Magazine (www.bergwijzer.nl). Jaarlijks trekt hij met zijn jonge kinderen of met vrienden de bergen in om er het wandelavontuur aan den lijve te ondervinden. Vorig jaar verscheen van hem de bergwandelgids Wandelen in de Oostenrijkse Alpen (Dominicus Adventure serie).

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen