Prijswinnende films van Dutch moutain film festival online te zien
Kon je dit jaar niet aanwezig zijn bij de Dutch Mountain Film Festival? Treur dan niet. Vanaf 1 december tot 10 januari kan je online de prijswinnende films bekijken!
Voor 15 euro krijg je alle winnende films te zien, met daarbij de spraakmakende bergfilm Porter. In dit pakket zijn ook interviews met de winnaars en juryleden te zien en daarnaast krijg je ook een indruk van hoe de Awardshow eruit zag, zodat je toch nog een beetje de sfeer van de avond mee kan krijgen.
Bekijk hieronder welke films je te zien krijgt!
Wall of Shadows – Eliza Kubarska
Vanuit het perspectief van een Nepalese sherpafamilie word je meegenomen bij het begeleiden van een westerse klimexpeditie. In hun werk komen de Sherpa’s dilemma’s en spanningen tegen die in dit verhaal van erg dichtbij meekrijgt.
Songs of the Water Spirits – Nicolo Bongiorno
De Himalayaregio Ladakh staat erg onder druk door toerisme en klimaatverandering. De Italiaanse regisseur Nicolo Bongiorno ging daar heen om naast de mooie landschappen te laten zien hoe het die omgeving en cultuur vergaat in deze tijd.
Benva by Winter – Thibaut Sichet
In deze film wordt de historische beklimming Brenva-klim van de Mont Blanc in een reconstructie getoond. In die tijd waren de gps, drones en helikopterreddingen nog niet erg gebruikelijk en dat levert in de winter natuurlijk een bijzondere uitdaging op.
Cold Feet – Ash Mulama
Ash Mulama volgt Peter Naituli, die in Kenia de Mount Kenya wil gaan beklimmen. Maar niet zomaar. Op een zeer ongebruikelijke wijzen. Naituli gaat namelijk ongezekerd omhoog. Én op blote voeten.
Sledge – Mickaël Dupré
Een prachtige animatiefilm die de prijs voor de beste kinderfilm van de CineSud jongerejury kreeg. Het gaat over en sleeënde broer en zus die hun eigen avontuur beleven.
The Porter – Nate Menninger
De Amerikaanse Nate Menninger kroop voor tien dagen lang in de huid van een Nepalese drager. Ruim tien dagen zong, at en sliep hij met hen en droeg dus ook tien dagen lang tientallen kilo’s mee. Op zijn hoofd, zoals de Nepalese dragers dat doen.