Rab Lowe Alpine

Rab en Lowe Alpine gaan klimaatneutraal

De Britse outdoormerken Rab en Lowe Alpine gaan klimaatneutraal. De twee merken, deel van hetzelfde moederbedrijf, hebben als doel om over tien jaar helemaal klimaatneutraal te zijn.

De twee merken hebben twee doelen. Allebei moeten ze in 2030 hun producten net zero produceren. Dat betekent dat ze in hun productieketen niet meer CO2 uitstoten dan dat ze kunnen afvangen of filteren. Daarnaast moet alles dat overblijft op een andere manier gecompenseerd worden door te investeren in producten die co2-uitstoot compenseren.

Er moet nog wel wat gebeuren. Daarom heeft het moederbedrijf Equip een uitgebreide routekaart uitgezet. Van het in kaart brengen van hoe veel er nou eigenlijk wordt uitgestoten, tot de beste en meest passende oplossingen om zo veel mogelijk van die uitstoot te compenseren of te laten verdwijnen. Een aantal maatregelen zijn al genomen. Zo worden de producten van de merken in minder plastic verpakt en worden verpakkingen zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt. En niet alleen de verpakkingen worden van gerecycled materiaal gemaakt, ook steeds meer producten zelf worden gemaakt van gerecyclede materialen. Bijvoorbeeld Rabs vaak verkochte Mythic en Cirrus jassen.

De twee merken worden bij de overgang naar klimaatneutraal geholpen door het bedrijf South Pole, dat gespecialiseerd is in het begeleiden van bedrijven naar een meer klimaatneutrale bedrijfsvoering. Zo houdt South Pole bij of de merken nog op schema liggen om hun doelstellingen te halen, maar de organisatie heeft ook kennis over hoe merken zoals Rab en Lowe Alpine hun omschakeling het beste kunnen financieren.

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.