Reddingsdienst gehinderd door slackline

Een helikopter van de reddingsdienst in de Oostenrijkse Alpen werd tijdens een reddingsactie gehinderd door een hoog opgespannen slackline. Een zwaargewonde man op de bergwand moest daardoor meer dan drie uur wachten op zijn redding.

De 29-jarige Oostenrijker viel zeker 25 meter tijdens zijn beklimming van een berg in de Oostenrijkse Alpen. De man kwam ongelukkig terecht en brak onder andere zijn enkel. Zijn klimpartner belde direct de reddingsdienst.

Toen de uitgerukte helikopter aankwam, bleek er een slackline te zijn gespannen tussen twee bergtoppen. De reddingsmedewerkers moesten hier omheen werken, waardoor de klimmers via een 50 meter lang touw gered moesten worden. Er zijn 13 reddingwerkers ingezet en de reddingsactie kostte drieënhalf uur.

Oproep
De toenemende populariteit van slacklinen zorgt ervoor dat er steeds meer slacklines opgespannen worden, wat kan leidden tot levensgevaarlijke situaties, verklaarde Marcus Goebel van de reddingsdienst. Volgens hem had dit klimteam geluk dat de slackline in de avondzon toevallig te zien was. Was dit niet gebeurd, dan had de helikopter in de slackline terecht kunnen raken en neer kunnen storten. De reddingsdienst vraagt dan ook aan iedereen het te melden bij de regionale reddingsdiensten als er een slackline gespannen wordt in het hooggebergte.

Bron: slacklinespot

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?