Reinhold Messner

Reinhold Messner verfilmt legendarische reddingsactie op de Ama Dablam

Na zijn succesvolle eerste documentaire “Still alive? Das Drama am Mount Kenya” is Messner een nieuw filmproject gestart waarin hij het verhaal van een dramatische reddingsactie op de Ama Dablam (6814 m) in beeld brengt.

Peter Hillary, de zoon van de Everest-legende Sir Edmund, ging in 1979 in Nepal met drie klimvrienden de Ming-Bo-Wand beklimmen, iets dat nog nooit eerder was gedaan. Het wordt een drama: door een ijslawine wordt een van de klimpartners dodelijk getroffen en drie andere klimmers raken zwaargewond. Hangend aan een enkele haak, moeten de Nieuw-Zeelanders proberen te overleven. Messner en Oelz, die op dat moment ook in het gebied waren, kwamen de touwgroep te hulp.

Sherpa's en de heilige berg

In de film besteedt Messner ook aandacht aan de bijzondere band van de sherpa’s met de heilige berg. Via flashbacks laat hij de klimgeschiedenis van de “Matterhorn van Nepal” zien. Na draaidagen in Sulden in het Ortlergebied gaat een deel van de filmcrew in mei naar Nepal, om “het gevoel van de lokale bevolking ten opzichte van de heilige berg te kunnen vastleggen”, zoals Messner verklaarde.

Het is het filmdebuut van de 26-jarige Simon Messner, die – hoe kan het anders – de rol van zijn beroemde vader zal vervullen. De jonge Oswald Oelz wordt weer gespeeld door Vitus Auer, broer van de alpinist Hansjörg Auer, een rol die hij in “Still alive” ook al vertolkte. “Der Heilige Berg” zal waarschijnlijk eind 2017 op tv worden uitgezonden.

Bron: Alpin.de

Meer inspiratie

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)