Reinhold Messner

Reinhold Messner verfilmt legendarische reddingsactie op de Ama Dablam

Na zijn succesvolle eerste documentaire “Still alive? Das Drama am Mount Kenya” is Messner een nieuw filmproject gestart waarin hij het verhaal van een dramatische reddingsactie op de Ama Dablam (6814 m) in beeld brengt.

Peter Hillary, de zoon van de Everest-legende Sir Edmund, ging in 1979 in Nepal met drie klimvrienden de Ming-Bo-Wand beklimmen, iets dat nog nooit eerder was gedaan. Het wordt een drama: door een ijslawine wordt een van de klimpartners dodelijk getroffen en drie andere klimmers raken zwaargewond. Hangend aan een enkele haak, moeten de Nieuw-Zeelanders proberen te overleven. Messner en Oelz, die op dat moment ook in het gebied waren, kwamen de touwgroep te hulp.

Sherpa's en de heilige berg

In de film besteedt Messner ook aandacht aan de bijzondere band van de sherpa’s met de heilige berg. Via flashbacks laat hij de klimgeschiedenis van de “Matterhorn van Nepal” zien. Na draaidagen in Sulden in het Ortlergebied gaat een deel van de filmcrew in mei naar Nepal, om “het gevoel van de lokale bevolking ten opzichte van de heilige berg te kunnen vastleggen”, zoals Messner verklaarde.

Het is het filmdebuut van de 26-jarige Simon Messner, die – hoe kan het anders – de rol van zijn beroemde vader zal vervullen. De jonge Oswald Oelz wordt weer gespeeld door Vitus Auer, broer van de alpinist Hansjörg Auer, een rol die hij in “Still alive” ook al vertolkte. “Der Heilige Berg” zal waarschijnlijk eind 2017 op tv worden uitgezonden.

Bron: Alpin.de

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?