Het Messner Mountain Museum. Foto via messner-mountain-museum.it

Het zesde Messner Mountain Museum is open!

Met de opening van het zesde Messner Mountain Museum  is het museumproject van de Italiaanse bergbeklimmer Reinhold Messner compleet. Het zesde Messner Mountain Museum heet Corones auf dem Kronplatz en is vernoemd naar het skigebied Kronplatz in Zuid-Tirol.

Het Messner Mountain Museum project

Het Messner Mountain Museum (MMM) project is een project waarmee bergbeklimmer Reinhold Messner zijn  verhaal van de bergen aan zijn bezoekers vertelt. De musea van het Messner Mountain Museum project staan verspreid door de Alpen en gaan in op de geschiedenis van het alpinisme, de geschiedenis van verschillende bergvolkeren, het leven in de bergen en de wetenschap die schuil gaat achter de bergen en gletsjers. Elk van de zes musea vertelt één van die verhalen. Het MMM Corones auf dem Kronplatz vertelt het verhaal van de allereerste traditionele bergbeklimmers.

Museum bovenop een berg

Hoewel het museum veel kunst heeft, moet je de musea van het Messner Mounatain Museum niet als klassieke kunst- of wetenschapsmusea zien. De musea zijn interdisciplinair en zijn bedoeld om de bezoeker de bergen echt te laten beleven. De architectuur van de gebouwen helpt daarbij. Het gebouw van het Messner Mountain Museum Corones auf dem Kronplatz ligt op 2275 meter hoogte, waardoor je vanuit het museum een weids uitzicht over de Alpen hebt. Ook de vestiging van het Museum in de Dolomieten ligt boven de 2000 meter. Andere musea van het project zijn het MMM Firmian, het MMM Juval, het MMM Ortles en het MMM Ripa.

Reinhold Messner

Initiatiefnemer van het project is Reinhold Messner. Deze Italiaan is een van de bekendste bergbeklimmers ter wereld en heeft veel records op zijn naam staan. Hij beklom als eerste alle bergen hoger dan 8000 meter in de Hymalaya, en beklom de Mout Everest zonder extra zuurstof. Hij was ook de eerste die de Kilimanjaro beklom langs de moeilijke en gevaarlijke route door de zogenaamde ‘ijspegel’.
Meer informatie over de Messner Mountain Musea vind je op de site van het project.

Bron: http://www.messner-mountain-museum.it/
 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?