Reizen corona

Reizen door Duitsland nog langer niet mogelijk

Hoewel Oostenrijk en Zwitserland de komende weken de maatregelen voor de horeca en toerismebranche aanzienlijk versoepelen, ziet het er naar uit dat wij nog even moeten wachten om daarvan te kunnen genieten.

Duitsland heeft de reisbeperkingen in het land verlengd tot 15 juni. Daardoor is het nauwelijks mogelijk het land in te komen als daar geen aantoonbare noodzaak voor is. Dat negatieve advies kan ook gevolgen hebben voor onze eigen vakanties. Duitsland is een populair doorreisland voor mensen op weg naar de Alpen. Daardoor zou het kunnen gebeuren dat de Oostenrijkse en Zwitserse hotels en berghutten wel open zijn, maar onbereikbaar blijven voor buitenlanders omdat Duitsland nog gesloten is.

Of het zover komt is afwachten. Duitsland heeft aangekondigd zorgvuldig naar het beleid in de buurlanden en vanuit de EU te kijken. 11 mei wordt er door de EU-lidstaten overlegd over de controles aan de binnengrenzen van de EU.

Kleinwalsertal wél vanuit Duitsland bereikbaar!

Een uitzondering op de Duitse regels is Sinds 5 mei is het Oostenrijkse Kleinwalsertal wél vanuit Duitsland bereikbaar.

Het Kleinwalsertal blijft echter een uitzondering. De rest van de grens tussen Duitsland en Oostenrijk blijft gesloten. Het Kleinwalsertal is echter alleen per auto bereikbaar vanuit Duitsland. Daardoor is het dal van oudsher sterk met Duitsland verbonden. Die verbintenis uit zich nu in een speciale status tijdens de corona-crisis.  

Zwitserland versoepelt al

Die datum van 11 mei is ook belangrijk voor Zwitserland. Vanaf die datum gaan een aantal versoepelingen van de maatregelen in. Dan gaan de winkels weer open en kunnen restaurants en reisorganisaties weer aan het werk. Ook worden met ingang van die dag de restricties op het verkeer naar Zwitserland versoepeld en gaat het openbaar vervoer weer draaien. En zoals het er nu naar uitziet, kunnen op 8 juni ook de kabelbanen en toeristische attracties weer open.

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!