Rifugio Jean-Antoine Carrel

Reserveren voor de Rifugio Jean-Antoine Carrel

Beklimmers van de Matterhorn moeten in de zomer voortaan rekening houden met een reserveringsplicht in de Rifugio Jean-Antoine Carrel, ook bekend als de Carrel hut, op de Italiaanse kant van de Matterhorn.

Drukte op de Matterhorn

De laatste jaren is het aantal klimmers op de Italiaanse kant van de Matterhorn flink toegenomen. Met gevolgen voor de hut. Waar de hut normaliter vijftig bedden beschikbaar heeft, overnachten er vaak veel meer klimmers in de hut. Die drukte is vaak ongemakkelijk, maar soms zelfs ronduit gevaarlijk, om zulke situaties in de toekomst te voorkomen, moet er vanaf 20 juni 2019 gereserveerd worden voor een overnachting in de hut.

Gevaarlijke situaties op de berg...

Daarmee wil de Società Guide del Cervino, de Italiaanse berggidsenorganisatie die de hut beheert niet alleen gevaarlijke situaties in de hut oplossen, maar ook de drukte op de berg zelf wat verminderen. Op de Italiaanse route naar de top ontstaan door de drukte regelmatig opstoppingen, met alle risico’s voor de klimmers van dien. Hoe meer mensen er stil staan op de berg, hoe groter de kans dat er ongelukken gebeuren.

...en problemen in de hut

Maar ook de drukte in de hut moet zo worden opgelost. Die is voor de Società Guide del Cervino een minstens zo groot probleem. Voorraden zoals water, maar ook materiaal voor onderhoud aan de hut moeten allemaal per helikopter worden aangevoerd, en afval moet met diezelfde helikopter terug naar het dal. Door de enorme drukte ontstaan er in het vervoer daarvan problemen en door een tekort aan water en een teveel aan afval in de hut, ontstaan er onhygiënische situaties.

De reserveringen gelden voor het zomerseizoen en zijn nog een experiment, vertelde de voorzitter van de Società tegen Planetmountain. De Società hoopt dat met de maatregelen de problemen worden opgelost.

Reserveren voor de hut?

Reserveringen kunnen worden gedaan via email. Vanaf 24 juni 2019 is er meer informatie beschikbaar door contact op te nemen met de Società Guide del Cervino.

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.