Reserveren voor hutten wordt nóg belangrijker

Een huttentocht moet je altijd goed plannen en die noodzaak wordt nog een beetje groter. De hutten van de Duitse Alpenvereniging DAV hoeven namelijk nog maar tien procent van hun bedden vrij te houden voor spontane overnachtingen. Het wordt dus nog belangrijker om je huttentocht goed te plannen en alvast een slaapplekje te reserveren.

Het besluit viel bij de algemene vergadering van de DAV. Volgens de DAV kunnen huttenwaarden zo beter plannen. Daardoor hebben ze een beter beeld van de veiligheidssituatie in de hut, maar ook hoeveel eten ze moeten inkopen. Niet onbelangrijk, omdat de voorraden van veel berghutten met een helikopter worden ingevlogen. Als de planning van die vluchten beter op de aanwezigheid van de gasten afgestemd kan worden, komt dat het plezier van het verblijf in de berghut ten goede, aldus de DAV.  

Meer creativiteit bij planning huttentocht

Voor bergwandelaars die een huttentocht plannen betekent dit dus dat je soms ver van te voren moet gaan plannen. Volgens de DAV doen bergwandelaars dat al steeds vaker. Daarom hopen ze met de gewijzigde regels ook tegemoet te komen aan de wensen van de gasten. Maar wat als een hut volgeboekt is? De DAV hoopt dat bergwandelaars dan creatiever worden bij het plannen van hun tochten. Volgens de DAV zijn veel hutten die niet aan de bekende routes liggen, namelijk rustig. Als hutten aan de bekende routes vol raken, hoopt de DAV dat bergwandelaars ook de minder bekende routes gaan verkennen en meer nieuwe gebieden ontdekken.

Via bergsteiger.de

Meer inspiratie

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)