Wandelen in de Eifel. Foto Wander Reporter

Römerkanal Wandelpad in de Eifel heropend

Wandelen in de Eifel. Foto Wander ReporterDe wandelroute langs het Römerkanal is vorige maand feestelijk heropend. Het ruim 100 km-lange wandelpad in de Eiffel werd sinds vorig jaar verbouwd door een samenwerkingsverband van de Freundeskreis Römerkanal, de Eiffelvereniging en het toeristische centrum van de regio. Daarbij zijn op de weg liggende dorpen en steden aangepast voor de wandelroute.

Het Römerkanal Wandelpad loopt van Nettersheim naar Keulen en volgt de oude Romeinse waterweg, die in de eerste eeuw na Christus werd aangelegd. Langs de 116 kilometer lange route van het kanaal zijn nog veel overblijfselen te vinden van het Romeinse bouwwerk.

De toeristische sector in de regio heeft ervoor gezorgd dat gidsen wandelaars kunnen vergezellen, om te vertellen over de Romeinse waterweg en de omgeving. Ook zijn er langs de route meer dan 50 horecagelegenheden te vinden waar wandelaars kunnen uitrusten. Bij deze stops kunnen wandelaars ook een stempel krijgen in hun 'Wandelpaspoort'.

Het hoogste punt van de route ligt iets onder de 600 meter. Dus deze wandeling is vooral geschikt als je geïnteresseerd bent in de verhalen en de geschiedenis.

Meer weten over deze wandelroute?

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?