Ronde van Zwitserland kort maar krachtig

De Ronde van Zwitserland zal dit jaar korter maar lastiger zijn, met drie aankomsten bergop en twee tijdritten. Ook Liechtenstein en Oostenrijk krijgen een bezoekje.

Speciaal voor deze 75ste editie zitten er in het begin en het einde twee tijdritten. De eerste is 7,3 kilometer lang rond Lugano, met een klim van twee kilometer. De slotetappe van 32,1 kilometer gaat ook bergop en vindt plaats in Schaffhausen.NufenenpasDe tweede rit kondigt zich zwaar aan, met de beklimming van de Nufenenpas en de aankomst in het skioord Crans-Montana. Daarna volgt een korte maar felle etappe richting Grindelwald. Halfweg vinden de renners de Grimselpas op hun weg, meteen gevolgd door de Grosse Scheidegg. De finish ligt na een afdaling.KoninginnenritNa twee kansen voor sprinters volgt de koninginnenrit richting Triesenberg/Malbun, met onder meer twee beklimmingen van derde categorie en een slotklim naar 1.600 meter hoogte. De zevende etappe is met 222,8 kilometer niet alleen de langste van allemaal, maar meteen ook de laatste bergrit. Onderweg ligt de Fluelapas en de klim richting wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis. Na nog een overgangsetappe moet de beslissing in de slottijdrit vallen. 

De etappekoers Ronde van Zwitserland (Tour de Suisse) is een wielerwedstrijd die sinds 1933 jaarlijks wordt verreden in Zwitserland. Door zijn vele beklimmingen en haar tijdstip is de Ronde van Zwitserland een belangrijke voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Dit jaar vindt de ronde plaats tussen 11 en 19 juni.

Bron: Het laatste nieuws.beOfficiele website: www.tds.ch

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!