Pettneu. Foto bleuvert02

Russen redden skilift van Pettneu am Arlberg

Pettneu. Foto bleuvert02Russische investeerders gaan de skilift in het Oostenrijkse Pettneu redden van faillissement. De doorstart wordt gemaakt nadat de lift in 2010 met een schuld van 2,8 miljoen werd stilgezet. De Russische investeerders gaan samenwerken met de Noorse investeerder Petter Johnsen, die sinds begin 2011 probeerde om het project van de grond te krijgen.

De Russen Oleg Ivanov, Vasily Tarasenko en Nikolai Apanasenko zijn afgelopen juni in het project gestapt om het voortbestaan van de lift in Pettneu te garanderen. Zij willen daarnaast verschillende hotels in de buurt gaan openen om meer toeristen te trekken. Er wordt voorlopig geheimzinnig gedaan over wat precies de plannen zijn van de Russen, maar het is wel duidelijk dat zij ook een zomerrodelbaan willen aanleggen om ook in de zomer de Pettneuse hotels vol te krijgen.

Afgelopen zomer hebben Russische investeerders al voor onrust gezorgd in Tirol. De overname van drie hotels in Sölden en Obergurgl via ingewikkelde investeringsconstructies hebben de vraag doen opgaan of zulke deals wel mogen voor niet-EU burgers. Deze deals zijn afgehandeld alsof zij binnen de Europese Unie zijn gedaan, waardoor zij voor opschudding hebben gezorgd.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden