Foto: Superchilum. Val di Spluga

Schoon klimmen tijdens de Keepwild! Climbing Days in Ticino

 Superchilum. Val di SplugaVan 19 t/m 22 september 2013 vinden de Keepwild! Climbing Days voor de tweede keer plaats op de rotsachtige Alpe Spluga in het Zwitserse Ticino. Mountain Wilderness organiseert het klimevenement om bergbeklimmers gevoelig te maken voor een respectvolle omgang met de natuur en de rotsen.

Clean Climbing

De klimmers klettersteigen in traditionele stijl met mobiele zekeringen. Alle bevestigingsmiddelen worden door voorgaande klimmers aangebracht en door de laatste klimmers verwijderd. Het zogenaamde “Clean Climbing” eist veel aandacht voor de berg, de rotsen en de omgeving. In vergelijking met Plaisir-klimmen, waarbij bouten in de rots worden aangebracht, is het Clean klimmen niet schadelijk voor de natuur en kunnen volgende generaties de verticale wildernis ook in zijn oorspronkelijke vorm beleven.

Campagne Keepwild! Climbs

Het evenement heeft als doel om klimmers bewust te maken van een respectvolle omgang met de natuur. De klimdagen zijn bedoeld als sociale bijeenkomst voor klimmers die vooral plezier willen hebben. De Alpe Spluga is de ideale plek om wilde, niet al te zware en schone klettersteigroutes te beleven. Veel tours zijn vanaf Gordevio binnen een uur bereikbaar zoals bijvoorbeeld de mooie Anfängergrat bij Sasso Bello of de Headwall bij Pecore. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de persoonlijke klimuitrusting.Bron: alpin.de

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past