andelroutes Seefeld Tirol Oostenrijk

Seefeld krijgt keurmerk voor ‘uitstekende’ wandelregio

Dat het Oostenrijkse Seefeld mooi is, dat wisten we natuurlijk al, maar dat is onlangs nog maar eens bevestigd. De regio heeft namelijk het Oostenrijkse wandelkeurmerk ontvangen.

Het Oostenrijkse wandelkeurmerk wordt uitgereikt aan gebieden, dorpen, en wandelroutes waar wandelen extra bijzonder is. Bijvoorbeeld omdat de routes enerzijds toegankelijk zijn, maar waar de beheerders van de paden ook oog hebben voor de natuur. Want om van wandelen een echt bijzondere ervaring te maken, is die natuur hard nodig. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Wandelen over de hoogvlakte

Dat is in de omgeving van Seefeld dus gelukt. De regio staat bekend om haar unieke hoogplateau, dat het wandelen toegankelijk maakt voor iedereen, met prachtige uitzichten op de omringende bergen. Zowel beginnende als ervaren bergwandelaars kunnen alle kanten op, want er liggen honderden kilometers aan wandelpaden klaar, die ook nog eens het hele jaar lang onderhouden worden. In het zomerseizoen meet het hele netwerk bij elkaar zo’n 650 kilometer. In de winter is dat iets minder, maar met meer dan 140 kilometer aan winterwandelroutes kun je je alsnog behoorlijk uitleven. Een aanrader is de route van Seefelder Seekirchl naar de Bruschkopf. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten vanaf de uitzichtplatforms waar je langs komt. 

Bovendien zijn er gespecialiseerde accommodaties in de regio, waaronder hotels, die veel kennis over de wandelroutes in de omgeving in huis hebben. Daar kun je dus vaak terecht voor de laatste updates over de omgeving, en natuurlijk tips voor de mooiste routes. 

Goed openbaar vervoer

Daarnaast zijn veel routes, onder andere de hierboven genoemde route, goed aangesloten op het openbaar vervoer. Daardoor is het goed mogelijk om vanuit één onderkomen de hele omgeving te ontdekken, zonder dat je (veel)kilometers met de auto moet maken. Wel zo ontspannen en natuurlijk duurzaam. En als je overnacht in een van de aangesloten hotels of andere accommodaties, is dat openbaar vervoer vaak nog gratis ook. 

Het is niet de eerste keer dat de toeristenregio Seefeld een onderscheiding krijgt. Eerder kreeg de regio ook al het Oostenrijkse milieukeurmerk en twee VCÖ Mobiliteitsprijzen.

 

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?