klettersteigen Seefeld

Nieuwe Klettersteig op de Seefelder Spitze

Klettersteigers die bang waren dat ze alle klettersteigs van de Alpen gezien hadden, kunnen opgelucht ademhalen. Op de Oostenrijkse Seefelder Spitze gaat in de zomer van 2021 een nieuwe route open.

En dit wordt een route waarbij je vooral even goed om je heen moet kijken. Deze klettersteig wordt namelijk niet voor niet een panorama-lettersteig genoemd. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Seefeld en de omgeving. Zeker als het helder weer is, kun je dus niet alleen genieten van een leuk stukje kletteren, je wordt ook nog eens getrakteerd op een prachtig zicht op de bergen van Tirol. Als het weer goed is, kun je de Zugspitze nog zien liggen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Van de Rosshütte omhoog

De nieuwe route komt bij de Rosshütte boven Seefeld in Tirol te liggen. Van het bergstation Rosshütte vertrekt een korte wandeling naar de zustieg van de nieuwe klettersteig, die op ongeveer 1960 meter hoogte komt te liggen. Dat maakt de nieuwe route makkelijk te bereiken. Wie wil, zoeft met de baan zo omhoog, maar voor wie wat meer uitdaging wil, is er de mogelijkheid om het traject van de kabelbaan te voet af te leggen. Een wandelroute van ongeveer twee uur voert je vanaf het dalstation richting de start van de klettersteig.

De aufstieg ligt 260 meter hoger en 475 meter verder, op ongeveer twintig minuutjes lopen van het bergstation Seefelder Joch. Daar pak je eenvoudig de kabelbaan terug naar het dal (let op de tijden van de laatste abfahrt). De nieuwe route wordt ongeveer niveau C, met enkele passages van niveau D.

De nieuwe route wordt in juni 2021 geopend voor het publiek. Kaarten en meer informatie zijn  hier te vinden.

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?