Mountain Hill Cabin in het Noorse Ål is een droom voor skiërs

Skiën op het dak van een Noors chalet

Mountain Hill Cabin in het Noorse Ål is een droom voor skiërsEen architectenbureau in Noorwegen heeft een droomhuis voor skiërs ontworpen. Midden in de bergen van het Noorse Ål wordt in 2012 een chalet gebouwd waarvan het dak gebruikt kan worden als skischans.

De klant wilde graag dat zijn vakantiehuis gebruikt kon worden om te skiën en sleeën, ook wilde hij kunnen picknicken op het dak. De architecten verlengden de zijkanten van het dak zodat die de grond raken en een miniskischans vormen. Tevens hebben ze bij het ontwerp er rekening mee gehouden dat sneeuw en wind geen vat hebben op de woning.

De grote ramen in het huis zijn naar de zon gericht zodat er volop daglicht binnenkomt. Er zijn drie slaapkamers, twee op de begane grond en een op de bovenverdieping. Van de voorkant ziet het huis er normaal uit, maar van de zijkant lijkt het chalet op te komen uit de grond als een abstract gebergte.

De plek waar het chalet komt, ligt nogal afgelegen. In de winter kan het vakantiehuis dan ook alleen per ski's bereikt worden. De materialen zullen per sneeuwscooter naar het gebied gebracht worden, zodat het landschap niet door zware voertuigen verstoord wordt. De foto's en tekeningen van het huis kun je op de website van het architectenbureau bekijken. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen