Centraal Noorwegen

Centraal Noorwegen

Centraal-Noorwegen, beter bekend als Trøndelag, staat bekend om haar geschiedenis en erfgoed, rijke zalmrivieren en vriendelijke bevolking. Trøndelag heeft een gevarieerde natuur. Een rotsachtige kustlijn in het noorden, donkere bossen bij de Zweedse grens en bergachtig gebied in het zuiden. Trøndelag is bekend om haar zalmrivieren, en dan met name de Namsen rivier. In deze regio leven ongeveer tien inwoners per vierkante kilometer. Trondheim is de grootste stad.

In Centraal Noorwegen liggen vijf nationale parken: Rondane, Dovrefjell, Femundsmarka, Forolhogna en Gutulia. De hoogste berg deze regio is: de Rondeslottet (2178 m).

De mijnbouwstad Røros, in het noorden van de regio, behoort tot het Unesco Werelderfgoed.

Rondane. foto A. Gjengedal
Reportage - 25 apr 2017

Een mooie manier om de indrukwekkende natuur van Noorwegen te ontdekken is een wandeltocht van hut naar hut. Dit kan met of zonder hulp van een berggids. In Noorwegen is er een speciale organisatie in het leven geroepen die zich bezig houdt met exploitatie van ruim 550 hutten verspreid over het land, Den Norske Turistforening (DNT)
 

Jotunheimen. foto A. Gjengedal
Reportage - 25 apr 2017

Wandelen in de Noorse natuur is altijd prachtig, echter een paar gebieden verdienen een extra vermelding.  Als fervente wandelaar kan je hier je hart ophalen.

Vakantietip - 28 mrt 2016

Trek je wandelschoenen aan en word actief in het fantastische landschap van Noorwegen met prachtige uitzichten, diepe fjorden, hoge bergen, 24 uur daglicht en veel frisse lucht.

Dovrefjell
Reportage - 27 nov 2015

Dovrefjell ligt in het zuidelijke deel van Noorwegen. Het is de enige plek waar nog muskusossen leven; ook komen er grote kuddes wilde rendieren voor.

Mountain Hill Cabin in het Noorse Ål is een droom voor skiërs
Nieuws - 30 nov 2011

Een architectenbureau in Noorwegen heeft een droomhuis voor skiërs ontworpen.

Nieuws - 18 jul 2011

De Noorse Spoorwegmaatschappij (NSB) heeft een aantal infomercials laten maken van de mooiste treinreizen door Noorwegen.

Nieuws - 8 jul 2011

Reizen met de trein door Noorwegen is een echte aanrader. Je beleeft het land op een andere manier, je rijdt dwars door de natuur.

Uitzicht op het landschap in Noorwegen. Foto A. Visscher
Nieuws - 22 jun 2011

Afgelopen maand was het op Bergwijzer Noorwegen-maand.

Vakantietip - 30 apr 2011

Het door de UNESCO beschermde Røros is het bekendste en meest tot de verbeelding sprekende mijnstadje van Noorwegen. De moeite van het bezoeken waard is de Zionskerk – of Ziir, zoals de kerk hier ook wordt genoemd – is in 1784 gebouwd. Dit achthoekige godshuis, waarvan de toren ver boven de houten huizen van de stad uitsteekt, bood aan meer dan 2000 gelovigen plaats.

www.moskussafari.no,
Vakantietip - 30 apr 2011

Dovrjefjell Nationaal Park is de enige plek in Noorwegen en één van de weinige plaatsen ter wereld waar men de imposante muskusos kan observeren. Vanaf begin juni tot september worden in de zomer o.l.v. een gids wandelsafari’s georganiseerd om deze wilde dieren te kunnen zien.  De safari’s duren ongeveer zes uur.

Pagina's

Abonneren op Centraal Noorwegen