Reit im Winkl bij nacht

Skigebied Reit im Winkl biedt beste prijs-kwaliteitverhouding

Reit im Winkl bij nachtIn het Duitse skigebied Reit im Winkl krijg je het meeste waar voor je geld. Dat concludeert het ADAC, de Duitse equivalent van de ANWB, in zijn Skipass Index 2012. De vereniging stelde een lijst samen van skigebieden met de beste prijs-kwaliteitverhouding in de belangrijkste wintersportlanden.

In Frankrijk en Zwitserland voert het grensoverschrijdende skigebied Les Portes du Soleil de lijst aan. In Oostenrijk kun je het beste terecht in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, en in Italië staat de combinatie Sestriere-Vialetta op nummer een. Het ADAC beoordeelde in totaal maarliefst 300 skigebieden.

Bij de beoordeling werden het aantal pistekilometers, het aantal en de capaciteit van de liften en de sneeuwzekerheid van de gebieden vergeleken met de prijs van een skipas. Subjectieve criteria zoals sfeer en exclusiviteit werden niet meegewogen. Grote skigebieden komen veelal goed uit de test dankzij de vele liften en uitgebreide besneeuwingsmogelijkheden, maar ook enkele kleinere gebieden scoren goed, zoals Gröden/Seiser in Zuid-Tirol en Crans Montana in Wallis.

In de ADAC SkiGuide 2012 (online versie, Duitstalig) is veel actuele informatie te vinden over meer dan 500 skigebieden in Europa, inclusief beoordelingen door experts. De top drie van de skigebiedtest voor elk land is hier terug te vinden. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.