Skivakanties nemen soms een overwachte wending.

“Sleetje rijden is extreem gevaarlijk”

Skivakanties nemen soms een overwachte wending.Een 29-jarige Nederlandse vrouw maakte maandag in het donker een sleeritje op een skipiste in Nieuw Zeeland, maar door de ijzige ondergrond was ze niet in staat om af te remmen. Ze gleed daarom van een klif af.

Toch heeft de vrouw de val overleefd. Ze viel 30 meter en miste de puntige rotsen van de klifrand. Vervolgens kwam ze terecht op een dik pak sneeuw wat haar val brak. “Als ze een meter naar links of rechts terecht was gekomen, dan was het heel anders afgelopen,” aldus een woordvoerder van de politie.

Het ongeval vond plaats op de skipistes van Whakapapa op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Vanaf daar is ze naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat de vrouw in ieder geval niets had gebroken. De politie hoopt dat dit ongeval een duidelijke waarschuwing is voor wintersporters: “Sleetje rijden in het donker is een extreem gevaarlijke bezigheid.”

Een paar dagen eerder kwam een andere Nederlander op dezelfde skipiste in een dodelijk ongeluk terecht. De man, een 38-jarige dierenarts woonachtig in Nieuw Zeeland, verloor zijn evenwicht en botste tegen een liftpaal. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Helaas moeten we regelmatig berichten over tragische ongelukken in de bergen, gelukkig ook regelmatig met goede afloop. Zo ontsnapte onlangs een basejumper op het nippertje aan de dood na een extreem gevaarlijke sprong, en overleefden een Belg en een Slowaak een val van 50 en respectievelijk 150 meter.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!