Australië en Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland

5 wandelroutes nieuw zeeland
Vakantietip - 24 jan 2023

Van besneeuwde bergtoppen naar sneeuwwitte zandstanden en van kale vulkanische landschappen naar dichtbeboste groene regenwouden; Nieuw Zeeland heeft het.

Uluru, of Ayers Rock (Pixabay)
Nieuws - 1 nov 2017

De Australische rots Uluru, ook bekend als Ayers Rock, is vanaf 26 oktober 2019 gesloten voor klimmers.

Rondreis nieuw zeeland
Vakantietip - 13 jun 2017

​In Nieuw-Zeeland kun je bijna alles zien en doen waar je droomt. Je hebt er prachtige natuur, maar ook veel mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie.

Reportage - 7 mrt 2017

Sinds 2010 leeft Miriam Lancewood samen met haar man Peter in de wildernis van Nieuw Zeeland. Één met de natuur, zonder zich te moeten bekommeren om de tijd. Over haar avonturen schreef zij een boek: Mijn leven in de wildernis, van de Achterhoek naar Nieuw Zeeland dat sinds februari in de winkel ligt. Toen ze ter gelegenheid van de lancering van haar boek even in Nederland was, had Bergwijzer de kans om haar even te bellen.

Mount Ruapehe
Nieuws - 17 mei 2016

Mocht je als wandelaar in de buurt zijn van ‘The Lord of the Rings vulkaan’ in Nieuw-Zeeland, wees dan gewaarschuwd. Mount Ruapehu is al weken aan het rommelen en het risico op een uitbarsting neemt met de dag toe.

Jorg Verhoeven en Katharina Saurwein
Nieuws - 17 mrt 2016

Op huwelijksreis de bergen in. Romantischer kan het niet. Maar de Nederlandse klimmer Jorg Verhoeven en zijn vrouw Katharina Saurwein gingen wel op een hele bijzondere huwelijksreis.

Uitbarsting hoogste berg van Australië
Nieuws - 2 feb 2016

Een uitbarsting van een van de meest afgelegen vulkanen ter wereld is op beeld vastgelegd. Wetenschappers waren bezig met onderzoek naar de oceaanbodem in de buurt van Heard Island, een klein eilandje op 1700 kilometer van Antarctica, toen de vulkaan Big Ben op het eilandje uitbarstte.

Reisverhaal - 9 sep 2015

Na het afronden van de Academie Lichamelijke Opvoeding, verliet Mirjam Nederland. Dit verhaal gaat over het jaar waarin ze met een 4x4 terreinwagen  (bepakt met rijst, en meel) de bergen in reden, en 2 maanden op een plek ‘in the middle of nowhere’ bleven, waar ze leefden van het jagen en verzamelen.

Nieuws - 17 jan 2014

De Aoraki of Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland is 30 meter lager dan gedacht. Dit hebben onderzoekers aan de Otago universiteit in Nieuw-Zeeland geconstateerd na de berg opnieuw te hebben gemeten. In plaats van 3754 meter boven de zeespiegel heeft de berg eigenlijk een hoogte van 3724 meter.

Mount Ruapehu
Nieuws - 20 nov 2012

De berg Mount Ruapehu in Nieuw-Zeeland werd in de films van The Lord of the Rings gebruikt om Mount Doom te representeren, de vulkaan waar Frodo de ring van Sauron in moest werpen

#REF!
Reportage - 24 apr 2012

Iedere wandelaar, fietser, klimmer, skiër en snowboarder wordt op het eind van een actieve dag het liefst getrakteerd op één ding: een prachtige zonsondergang.

Pagina's

Abonneren op Australië en Nieuw-Zeeland