Dik pak sneeuw gevallen in de Alpen

Sneeuwchaos in de Alpen duurt voort

Dik pak sneeuw gevallen in de AlpenDe hevige sneeuwval van dit weekend veroorzaakt met name in het westen van Oostenrijk nog altijd veel problemen. Verschillende belangrijke wegen zijn hier afgesloten vanwege lawinegevaar, waardoor veel wintersportoorden onbereikbaar zijn. Dit terwijl de sneeuwval nog voortduurt. In Oostenrijk zitten op dit moment 15000 vakantiegangers vast, meldt de Abendzeitung München.

Hoewel veel wintersporters op 'wisseldag' zaterdag de ski-oorden in Oostenrijk nog konden verlaten, werden er dit weekend ook diverse reddingsoperaties uitgevoerd. Zo moesten in Vorarlberg 52 mensen met een helikopter uit een berghut geëvacueerd worden. Ook kwamen enkele snowboarders vast te zitten in de poedersneeuw. Zij liepen onderkoelingsverschijnselen op.

Na opnieuw een nacht van hevige sneeuwval ligt op enkele bergtoppen in Vorarlberg en Tirol nu een pak van vijf meter. Vandaag en morgen kunnen daar nog tientallen centimeters bij vallen, pas daarna volgen enkele dagen met zonnig weer. In Frankrijk is het weer echter al enige tijd aan het verbeteren en in Zwitserland klaart het momenteel ook op.

Na een aantal jaren van weinig sneeuwval aan de noordzijde van de Alpen heeft de winter deze regio nu dus volop in zijn greep. Hoewel het niet uitzonderlijk is dat bergdorpen in de winter soms enkele dagen afgesloten raken van de buitenwereld, spreken Oostenrijkse media nu ook van een chaotische situatie. Vakantiegangers wordt aangeraden de toestand op de wegen goed te blijven volgen via lokale websites, zoals die van de Oostenrijkse verkeersdienst ÖAMTC. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden