Shot uit een ski film van Face Shots Festival in Amsterdam

Spannende winterfilms tijdens Face Shots Festival

Shot uit een ski film van Face Shots Festival in AmsterdamOp 23 november organiseert Bas Rotgans, bevlogen backcountry skiër en snowboarder, voor de eerste keer Face Shots Festival. Een avond met inspirerende films waarin het berijden van poedersneeuw, reizen en avontuur centraal staan.

Filmposter van het filmfestival Face Shots.

De films worden vertoond in de grote zaal van Cinema Kriterion in Amsterdam. Vanaf vandaag zijn de kaartjes te koop en ze kosten €8,50 en bieden toegang tot alle films van de avond.

Naast enkele korte films zijn de 4 headliners:

 

All.I.Can. - Sherpas CinemaEen technisch hoogstandje gepresenteerd in een drieluik, die binnenkomt als een visuele bom. En daarnaast zelfs nog tijd heeft voor een onderliggende boodschap. "...It's gonna take a few days for me to digest what I just watched..." - Powder Magazine

Solitaire, Sweetgrass ProductionsEen project dat twee jaar duurde om te filmen. Een samenkomst van Zuid-Amerikaanse landschappen en Westerse vertellingen over legendarische backcountry mogelijkheden die zijn uitgestrekt over de lengte van een continent.

Très Bonne EquipeHet verhaal van een uniek duo, Kaj Zackrisson en Sverre Liliequist. Samengekomen door het skiën en al meer dan 20 jaar vrienden. Van het begin als jonge slalomracers tot de wereld van de internationaal freeski supersterren. Een document over een uniek vriendschap.

Where the Wind Blows, Ari MarcopoulosEen nauwelijks bekende documentaire over freeridelegende Craig Kelly die in 2003 omkwam in een lawine. Kelly creëerde eigenhandig een bestaan uit een vorm van snowboarden die niet draaide om high-profile wedstrijdsport, maar was gebaseerd op een samenspel met de bergen ver van de gebaande pistes. Marcopoulos legde op 16mm film momenten vast uit het dagelijks leven van Kelly: snowboardtrips naar onder andere Iran en Canada, surftrips in Zuid-Amerika en Kelly's overdenkingen op momenten dat hij vol in zijn element was.

Shot uit een ski film van Face Shots Festival in Amsterdam

Meer informatie over het festival en de kaartverkoop op Facebook. De redactie van Bergwijzer is er in ieder geval bij en zal naderhand een mooi verslag op Bergwijzer zetten.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past