Dutch Mountain Film Festival

Speciaal basecamp voor het Dutch Mountain Filmfestival

Het is begonnen! Het Dutch Mountain Filmfestival wordt vanavond afgetrapt in Aken met de film ‘Der Mann aus dem Eis’. Tot en met 9 november staan Aken en Heerlen in het teken van de belangrijkste bergfilms.

Bijzonder basecamp

Bijzonder is het basecamp van het filmfestival: dat is namelijk de monumentale Royalbiscoop in Heerlen, die speciaal voor deze editie van het DMFF weer eventjes is geopend. Daarnaast worden films vertoond in de Spiegel en Apollo Kino in Aken, waar DMFF nauw mee samenwerkt.

Tot 9 november worden de belangrijkste bergfilms van het afgelopen jaar vertoond: spannende docudrama’s, reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten en bijzondere arthousefilms. Diverse regisseurs zijn aanwezig, die met spanning afwachten of hun film een DMFF-award krijgt van de jury.

Films

Naast ‘Der man aus dem Eis’ worden nog veel meer films vertoond, waaronder ‘Wisdom of the Mountains’ (Nederland, Iran), ‘Wolf and Sheep’ (Afghanistan), het Nederlandse ‘Reinder, the heart of the Sami culture’ en ‘Parasol Peak’, dat laat zien dat de hoge Alpen ook geschikt zijn als decor voor livemuziek.

Andere activiteiten tijdens het DMFF

Naast de films is er een ook een uitgebreide randprogrammering voor bergliefhebbers. Er zijn workshops, bijvoorbeeld boulderen en mountainbiken, lezingen, exposities, een grote fietstocht van het hoogste punt van België naar het hoogste punt van Nederland en tot slot kunnen waaghalzen proberen de langste trap van Nederland te bedwingen.

Wie meer wil weten over het Dutch Mountain Film Festival en het programma kan terecht op de website van het DMFF.

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.