Sportklimmen Olympische sport

Sportklimmen wordt Olympische sport

De Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro zijn in volle gang. Traditioneel zijn de zomerspelen niet het terrein van de bergsporters. Die kijken eerder naar de alpine sporten tijdens de winterspelen. Maar daar komt verandering in. In 2020 zal het sportklimmen worden toegevoegd aan de lijst Olympische sporten.

Sportklimmen als meerkamp

Het sportklimmen zal als meerkamp worden georganiseerd op de Olympische spelen. In die meerkamp komen drie disciplines samen: boulderen, lead en speed. De precieze details over de competitie en de kwalificaties voorafgaand aan de Spelen zijn nog niet bekend. Die worden later door het IOC bekend gemaakt.

Sportklimmen moet jongeren trekken 

Het organiserend comité van de Olympische spelen in Tokyo in 2020 mag als eerste op deze manier nieuwe sporten toevoegen. Het IOC had daartoe besloten om de Olympische Spelen aantrekkelijker te maken voor jongeren. Al in 2015 werd sportklimmen voorgedragen als nieuwe Olympische sport. Die voordracht is nu goedgekeurd door het IOC. 

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!