Steeds meer Nederlandstalige skileraren in Frankrijk

Steeds meer Nederlandstalige skileraren in Frankrijk

Steeds meer Nederlandstalige skileraren in FrankrijkSkigebieden in Frankrijk bieden steeds vaker Nederlandstalige skidocenten en bijkomende voordelen voor gezinnen met kinderen. Dit seizoen zijn er wintersportplaatsen met meer dan twintig Nederlandstaligen in dienst.

Baby club

In de plaatsen Les Menuires en Saint Martin de Belleville zijn ruim twintig Nederlandstalige skileraren actief en in Les Gets en La Rosière zijn eveneens meerdere Nederlandstalige skileraren werkzaam.

Die laatste plaatsen hebben bovendien het label Famille Plus, wat staat voor extra voordelen voor gezinnen met (jonge) kinderen. Zo is Les Gets voorzien van een ‘baby club’ voor kinderen vanaf 18 maanden, zodat de ouders onbezorgd kunnen skiën. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn er ook activiteiten, zoals sneeuwschoenwandelen en zoeken naar sporen van vossen, hazen en vogels.

Afdalen met fakkels

Voor nachtelijke afdalingen met brandende fakkels of in een elektrisch autootje rijden over een ijzig circuit, kun je terecht in La Clusaz en Le Grand Bornand.

Een overzicht van plekken met Nederlandstalige skileraren vind je op rendezvouzenfrance.com. Verder wordt aangeraden de lokale VVV-kantoren te benaderen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt