Een Zwitserse kaas. Foto avlxyz

Swiss Cheese Awards: 600 Zwitserse kazen proeven

Een Zwitserse kaas. Foto avlxyzVan 27 tot en met 30 september vinden voor de eerste keer de Swiss Cheese Awards in Bellinzona plaats. Johann Schneider-Ammann van de Zwitserse bondsraad opende het evenement vrijdag 28 september feestelijk. 

Ongeveer 600 kazen uit heel Zwitserland, verdeeld in 28 categorieën, zijn afgelopen weken ingezonden om deel te nemen aan de wedstrijd.

Rechters, professionals uit de melkveehouderij en gastronomie maar ook consumenten en vertegenwoordigers van de media zullen de kaas gaan beoordelen volgens een streng reglement in zake consistentie, smaak en uiterlijk. De jury is internationaal samengesteld met 30 professionals uit verschillende landen. Van de 50 mediavertegenwoordigers komen er ook 20 uit het buitenland. De volgende dag wijst een deskundige super jury de Zwitserse kampioen aan, dit gebeurt echter alleen in aanwezigheid van de pers. Deze dagen zijn een unieke gelegenheid voor bezoekers om de verscheidenheid aan Zwitserse kazen te proeven, te winkelen en contacten te leggen. Op de grote kaasmarkt waar ongeveer 40 exposanten uit binnen- en buitenland staan, zullen de mensen rond gaan lopen en feesten. Er zal voor jong en oud voor voldoende entertainment, eten en drinken worden gezorgd. Met een mobiele Gruyere fabricage, een kunstmatige koe om te melken, een kinderspeelplaats, een kinderboerderij en boerderijdieren, met alpenhoorn geluiden, koebellen en koren.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen