Gondel. Foto twicepix

Technici urenlang vast in kabelbaan op 90 meter

Gondel. Foto twicepixDrie technici hebben dinsdagavond urenlang opgesloten gezeten in twee gondels van een kabelbaan in het Oostenrijkse Pinzgau. Ze deden een test met de remmen waarbij de kabels verwikkeld raakten. Daardoor bleven de gondels steken.

Eigen poging misluktEen van de mannen zat in een gondel op ongeveer 90 meter hoogte, de andere twee op 60 meter. Verschillende pogingen van de mannen om de kabelbaan weer werkend te krijgen, mislukten allemaal. Uiteindelijk waarschuwden ze rond 8 uur de hulpdiensten. Door de intredende duisternis werd de redding echter bemoeilijkt en kon er geen helikopter ingezet worden.

De technici moesten abseilend naar beneden komen. Reddingswerkers controleerden dit vanaf de grond, maar dit was nog redelijk lastig doordat de gondels in het donker niet vanaf de grond te zien waren.

Om middernacht geredDe man in de gondel op 90 meter hoogte was het eerst beneden. Tegen middernacht stonden ook de twee andere mannen weer veilig op de grond. Volgens een reddingswerker was de redding alleen mogelijk doordat de technici een alpinetraining hadden gehad. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt