Thema Tracks&Trails: Oslo en het Zweedse Glaskogen Nature Reserve

Tracks&Trails goes North. Naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo en het Zweedse Glaskogen Nature Reserve. In Oslo zelf en de directe omgeving zijn interessante faciliteiten voor bergsporters en net over de grens (ca. 2 uur rijden) zit je midden in 1 van de prachtigste Zweedse natuurgebieden. Een ideale combinatie voor een korte trip vol belevenissen.

De TV-uitzending Scandinavie is a.s. zondag 18 mei via RTL-4 om 15.25 uur (herhaling op zaterdag 24 mei om 12.25 uur, ook via RTL-4).

In de stad Oslo bezoeken we het Fram museum. Hier is de arctische geschiedenis van Noorwegen geconserveerd. De betekenis van deze historie voor de specifieke karakteristieken van de outdoor merken en producten die hun oorsprong hier hebben, wordt met een bezoek aan dit museum duidelijk.Direct buiten de stad liggen al uitgestrekte natuurgebieden voor de wandel- en bergsporter.Wij kiezen voor het Oslo Sommer Park waar we met klimmen en downhill de nodige calorieen verbranden en spektakel beleven.

Trip naar Glaskogen Nature Reserve (Zweden)

Aangevuld met een trip naar Glaskogen Nature Reserve. Net over de grens in Zweden. We horen de elanden dicht in de buurt en kanoen op het prachtige meer. Ondertussen is het volop genieten van de prachtige natuur met een geheel eigen, Scandinavische signatuur.

Outdoor in Scandinavië

Adri Ulfman, initiatiefnemer van Tracks&Trails: ‘Scandinavie is een regio die niet mag ontbreken in een outdoor-platform als Tracks&Trails. De regio kent natuurlijk gebieden die voor de ‘harde kern’ outdoor-sporters interessant zijn, maar ook voor de minder geoefende outdoor-enthousiastelingen zijn prachtige gebieden en faciliteiten aanwezig. Vandaar deze trip.’

Bergen Magazine presenteert zich

In deze aflevering zul je ook getrakteerd worden op een enthousiast verhaal van onze hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde. Allemaal kijken dus!

Meer over deze uitzending van Tracks&Trails vind je hier.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?