Een skiër maakt een stunt in de lucht

Tips voor een veilige wintersportvakantie

Een skiër maakt een stunt in de luchtOm veilig de wintersport door te komen is het belangrijk om met een goede conditie op pad te gaan, dat zegt althans een arts in Salzburg. Maar er zijn meer tips om veilig op wintersport te gaan en ongelukken te voorkomen.

Onderweg

Wanneer je met de auto op wintersport gaat, is het belangrijk dat je auto winterbanden heeft. In vrijwel alle wintersportlanden zijn winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht. En ben je eenmaal onderweg, ga dan uitgerust en fit op weg en neem ook onderweg genoeg rust.

Op de piste

Voor volwassenen is het niet verplicht om een helm te dragen, maar het is toch verstandig om een skihelm te dragen. Dit voorkomt (ernstig) hoofdletsel als je toch bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg wel altijd voor een goedgekeurde helm die ook comfortabel zit.Niet alleen tijdens het autorijden, ook op de piste moet je genoeg pauze nemen en vooruit kijken zodat je kunt anticiperen op plotselinge gebeurtenissen.Houd ook rekening met andere skiërs op de piste en als je inhaalt, doe dat dan alleen als er genoeg ruimte is. Let tevens op je snelheid en op de mensen die voor je skiën.

Bij een ongeval

Breng jezelf en de andere skiër in veiligheid, verplaats je naar de zijkant van de piste als het mogelijk is.Zie je zelf een ongeluk gebeuren op de piste? Markeer de plek op ongeveer 5 meter van het ongeval door ski's, stokken of snowboard in de sneeuw te steken, zo zien anderen dat er wat gebeurd is. Bedek het slachtoffer, zodat het slachtoffer niet onderkoeld raakt.

Wil je meer tips om veilig op wintersport te kunnen? Kijk dan op deze website.

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?