Hondenslee. foto mastermaq

Top 4: op wintersport met de hele familie

Hondenslee. foto mastermaqWie met de familie gaat skiën, wil wel dat er voor iedereen iets te doen is. Maar niet elk skigebied is ideaal voor kinderen of niet-skiënde familieleden. In Noorwegen is dat echter anders. Het land trekt in de winter dan ook voornamelijk families.

Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er in Noorwegen verschillende bestemmingen, waaronder Hemsedal en Trysil. Kinderen tot en met zes jaar mogen er gratis skiën, zolang zij een helm dragen. Wordt de wintersportvakantie voor 1 november geboekt, dan krijgen de kinderen ook gratis skiles. Gezinsleden die niet van skiën houden, kunnen in Noorwegen genieten van tochten met een sneeuwscooter of een hondenslee.

Ook het Zwitserse Savognin is een familievriendelijk skigebied. Daar kunnen kinderen tot en met tien jaar gratis met de skiliften. Als ouders gezamenlijk met hun kind de ski-uitrusting huren, is de uitrusting voor de kinderen ook gratis.

In Valle d'Aosta kunnen niet-skiënde familieleden eveneens mee op wintersport. Dit Italiaanse skigebied staat erom bekend dat er naast skiën veel te doen is. Zo worden de wandelpaden in de winter goed onderhouden, zodat er een lange wandeling gemaakt kan worden. Tevens zijn er verschillende historische steden in de buurt die bezocht kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de hoofdstad Aosta, waar meerdere archeologische opgravingen zijn gedaan. 

De Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk doen er nog een schepje bovenop, als familievriendelijk skigebied. Kinderen, beginners, ervaren skiërs en niet-skiërs, aan iedereen is gedacht. De skiliften zijn namelijk niet alleen gratis voor kinderen, maar ook voor beginners. Niet-skiërs kunnen gebruik maken van rodelbanen, er is een husky ranch en men kan er paardrijden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.