Fiets en Wandelbeurs Utrecht 2020

Tot ziens op de Fiets en Wandelbeurs 2020 Utrecht!

Het is weer zover! Van 28 februari t/m 1 maart is Bergen Magazine present op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht, met een uitgebreide stand op het Mountain Xperience-paviljoen. En we organiseren weer een aantal boeiende lezingen en workshops!

De échte bergliefhebbers weten ondertussen de weg te vinden naar de Mountain Xperience, het themapaviljoen in Hal 4 van de beurs waar alles draait om actieve vakanties in de bergen. Als partner van de Fiets en Wandelbeurs neemt neemt Bergen Magazine er een centrale plek in. En na de belangstelling en positieve reacties op onze sessies vorig jaar verzorgt onze redactie wederom een reeks informatieve lezingen en workshops over diverse onderwerpen.

Gastland Duitsland

De beurs heeft nog meer te bieden. Dit jaar is Duitsland het themaland, dat met zijn goed doordachte, dichte netwerk van wandelpaden een echt wandelland is voor de fijnproevers en langeafstandswandelaars. Alle Duitse regio’s zijn aanwezig, ook die in de bergen. Zoals elk jaar presenteren zich ook (berg)wandelbestemmingen uit andere landen met een eigen stand op de beurs en kun je er lezingen over de meest uiteenlopende wandel- en fietsonderwerpen bijwonen in een van de grote zalen. In de sectie ‘wandelaars informeren wandelaars’ tenslotte kun je bij mensen die in specifieke regio’s thuis zijn onafhankelijke tips krijgen voor je volgende vakantieplannen.

Kortom, wil je een gezellig en leerzaam uitje, dan zien we jou binnenkort graag op de Fiets en Wandelbeurs. Tot gauw!

fiets en wandelbeurs utrecht 2020

Onze workshops

Onze redacteurs geven dit jaar praktische informatie over de volgende onderwerpen:

 • Hoe kweek je een berggeit?
  Het antwoord krijg je van hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde. Hij heeft met twee berggeiten ervaring. Met zijn handige weetjes wordt bergwandelen met jonge kinderen een feest.
 • Betere foto’s maken in de bergen
  Sean Vos geeft je tips over hoe je, zonder zwaar geschut, mooiere platen kunt schieten door op een andere manier om je heen te kijken.
 • Wat neem je mee op een huttentocht?
  Vandaag de dag wil iedereen op huttentocht. Noes Lautier vertelt je wat je nodig hebt. En wat niet, om je rugzak zo licht mogelijk te houden. Noes is de meest ervaren bergwandelaar van onze redactie en huttentochten zijn echt haar ding.
 • Wandelen in tropische gebieden
  Voor diverse media reist journalist Tom van der Leij de aardbol af en bovendien is hij een fervent wandelaar. Vooral in de tropen zijn er specifieke uitdagingen. Maar Tom weet hoe je dat aanpakt.
 • Wildkamperen: ben jij al verslaafd?
  ​“Een keer, en je wilt niks anders meer.” Wandelen en kamperen in de wilde natuur is een unieke ervaring maar vergt een specifieke voorbereiding en uitrusting. Matthieu Veldhuis, ook bekend van zijn blogs op onze site, weet er alles over en vertelt over zijn ervaringen.
 • Hoe plan je een tocht?
  Sean Vos loopt elk jaar wel een huttentocht en is ook geregeld met zijn gezin op pad op dagwandelingen in de bergen. Goede planning is het halve werk en voorkomt eventuele problemen. Hij vertelt je hoe je een goede planning maakt.

Met korting naar de beurs?

Koop je kaartje online en bespaar tot € 5 op de prijs aan de kassa!

 

 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling