Schema Tour de France 2012

Tour de France 2012 heeft minder zware bergetappes

Schema Tour de France 2012Het vorige week uitgelekte tourschema van de Tour de France 2012 klopt. Gisteren werd het etappeschema officieel gepresenteerd. De bergetappes zijn dit jaar minder zwaar, zo krijgen ook anderen dan de klimmers de kans om de Tour te winnen.

In totaal kent de Tour de France in 2012 vier gematigde bergetappes en vijf echte bergetappes. Er zullen drie etappes bergop finishen en dat is er een minder dan vorig jaar. Wel wordt er een aantal nieuwe bergen aangedaan, waaronder La Planche des Belles-Filles in de Vogezen en de Col du Grand Colombier in de Jura. In totaal zullen de renners 25 bergen berijden. 

Het hoogtepunt van de eerste week is de derde etappe van Orchies naar Boulogne-sur-Mer. Er moeten dan zes bergen beklommen worden. Op 7 juli wordt de berg La Planche des Belles Filles aangedaan en deze dag eindigt bergop. De elfde etappe gaat door de Alpen en dat betekent klimmen op de Madeleine, de Croix de Fer en La Toussuire, waar de tour wederom bergop zal eindigen. In de zestiende etappe zal het peloton aankomen in de Pyreneeën. Dat is tegelijk ook de laatste zware bergetappe. De Aubisque, de Tourmalet, de Aspin en de Peyresourde worden dan beklommen. 

Bron: NRC

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)