Tragische bergongelukken

De bekende Zweedse alpinist Frederik Ericsson is vrijdag omgekomen bij de beklimming van de een na hoogste top ter wereld, de K2 (8611 meter). Ericsson wilde van de drie hoogste toppen ter wereld af skiën. De K2 zou de eerste zijn. Samen met Gerlinde Kaltenbrunner beklom hij de K2, maar voor hij aan zijn afdaling kon beginnen, is hij gevallen. De oorzaak van zijn ruim duizend meter hoge val, was waarschijnlijk plotselinge opwarming in combinatie met mist. Frederik Ericsson is 35 jaar oud geworden.

Zaterdagmiddag verloor een klimmer in de Zwitserse Alpen het leven na een 700 meter hoge val. De man, wiens identiteit nog onbekend is, was met een kennis op de Matterhorn aan het klimmen, maar kwam op 4350 meter hoogte ten val. Volgens de politie was hij niet gezekerd op het moment dat hij viel. De top van de Matterhorn is 4478 meter en ligt op de grens van Italië en Zwitserland.

In de Italiaanse Alpen zijn afgelopen zaterdag twee Nederlanders omgekomen tijdens het canyoningen. Ze gingen met een groep de rivier Variola af en kwamen in de problemen bij een waterval van 35 meter hoog. Hulpdiensten hadden door het slechte weer moeite om bij de plaats van het ongeluk te komen. 's Nachts om 2 uur zijn de lichamen gevonden van de 28 en 29 jaar oude Nederlanders. Het gaat om Eelco de Vries en Swen Eeftink. Op de website van de Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC) is een condoleanceregister geopend.

Een 18-jarige Franse toerist heeft een val in de Grand Canyon overleefd. Afgelopen donderdag viel de jongen ongeveer 25 meter de diepte in toen hij foto's aan het maken was. Reddingwerkers hebben hem met touwen uit het ravijn omhoog getakeld. Hij raakte niet ernstig gewond aan zijn nek, polsen en enkels. Zaterdag voelde hij zich alweer een stuk beter. 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.