Trailrunning: hardlopen in de bergen. Foto trailrunning: arkansas-outside

Trailrunning in Zuid-Tirol: eerste Süd-Tirol Ultrarace

 arkansas-outsideKomend weekend vindt in Zuid-Tirol voor het eerst de Süd-Tirol Ultrarace plaats. De trailrunners leggen in 40 uur 121 km af en overbruggen ruim 7000 hoogtemeters. Ze lopen vooral in de Sarntaler Alpen.

Trailrunnen in Zuid-Tirol

De start van de race is in de hoofdstad van de provincie: Bozen/Bolzano (tevens het eindpunt). Vanaf daar lopen ze onder andere naar Latzfonser Kreuz (Santa Croce di Lazfons), het hoogste bedevaartsoord van Europa. Het hoogste punt van de route is de Oberen Scharte (2.698 m).

Ultrarace: vanaf Bolzano de bergen in

De ultrarace kan individueel of met twee personen gelopen worden. Als je met twee personen loopt, dan loopt de eerste 60 km en overbrugt 4200 hoogtemeters (van Bolzano tot Penser Joch) en de tweede persoon loopt 61 km en overbrugt 2900 hoogtemeters (van Penser Joch tot Bolzano).

De start van de race is vrijdag 26 juli. Na een pastamaaltijd om 18 uur vertrekken de deelnemers om 22 uur. Voor zondagmiddag 14 uur worden de renners weer in Bolzano verwacht. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen