Trein in Zwitserland in ravijn gestort

Op een bergtraject in de buurt van Tiefencastel in Zwitserland is vandaag zo rond één uur ’s middags een passagierstrein ontspoort.  Een deel van de trein is in het ravijn gestort en twee andere wagons ontspoorden, waarvan één half boven het dal hangt. De passagierstrein was onderweg van St. Moritz naar Chur en vervoerde 200 passagiers. Volgens de politie en reddingswerkers die op de plek van de ramp aanwezig zijn, ontspoorde de trein als gevolg van een heftige, plotselinge modderstroom.  De trein reed langs een bergwand toen het ontspoorde en de plek van het ongeluk ligt precies tussen twee tunnels.

Er zouden ongeveer 200 passagiers aan boord zijn geweest, en volgens de politie zijn er zeven gewonden, waarvan vijf ernstig gewond. Ongeveer honderd passagiers zijn lopend naar het station Tiefencastel gegaan. Sommige zijn in shock. De berginswerkzaamheden verlopen moeizaam door het bergachtige gebied, maar gelukkig zijn honderden reddingswerkers inmiddels op de plaats van het ongeluk aangekomen.

Bekijk hier actuele foto's en meer informatie.

Tweede treinongeluk deze week Het is het tweede treinongeluk in Zwitserland deze week. Maandag kwamen drie Israëlische toeristen om het leven, toen zij met de auto ten zuiden van Luzern onder een trein kwamen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?