Grand Combin de Valsorey (4184 m). Foto Peuplier (Flickr)

Twee Nederlanders verongelukt in Zwitserse Alpen

Grand Combin de Valsorey (4184 m). Foto Peuplier (Flickr)In het zuiden van Zwitserland zijn twee Nederlandse bergbeklimmers verongelukt. De mannen in de leeftijd van 38 en 48 jaar waren op slag dood na een val van 300 meter. Reddingswerkers vonden hun lichamen zaterdag.

De klimmers waren vrijdagavond niet teruggekomen bij hun berghut, waarna er onmiddellijk alarm geslagen werd. De klimmers waren volgens diverse Zwitserse media bezig met de afdaling van de 4184 meter hoge Combin de Valsorey.

Grand Combin

De Combin de Valsorey is één van de bergtoppen in het bergmassief Grand Combin, dat in het uiterste zuiden van Zwitserland op de grens met Italië ligt. De Grand Combin is een bergmassief in de Westelijke Alpen, in het zuidwesten van het Zwitserse kanton Wallis. Het is geliefd bij zowel bergbeklimmers als mountainbikers. De Grand Combin heeft drie toppen; de Grand Combin de Valsorey (4184 m), de Grand Combin de Grafeneire (4314 m) en de Grand Combin de la Tsessette (4135 m).

Ongeluk in Zuid-Tirol

Vorige week kwam er ook een Nederlandse wandelaar om het leven. De man gleed uit en viel in een ravijn toen hij en zijn zoon een bergpad beklommen in Zuid-Tirol. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?