Elk jaar doen er talloze mensen mee aan de UTMB.

Ultra-Trail du Mont-Blanc vandaag van start

Elk jaar doen er talloze mensen mee aan de UTMB.Vandaag begint de negende editie van de Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB). Het wordt gezien als één van de grootste trailrunning evenementen, waarbij deelnemers 166 kilometer afleggen en in sommige gevallen boven de 2.000 meter in de bergen komen. Er doen dit jaar vier Nederlanders mee met de UTMB.

Erik Jacobs, Gerik Mik, Ton Peters en Mike van Berkel zullen dit jaar deelnemen aan de 166 kilometer lange trail. Ze zullen met hun mederenners door de Alpen van Frankrijk, Italië en Zwitserland lopen in de hoop als eerste aan te komen.

Deelnemers proberen tijdens de UTMB om binnen 46 uur de gehele afstand te lopen. Over het algemeen doen de meeste deelnemers er ca. 30 tot 45 uur over, maar ervaren trailers wisten het de afgelopen jaren in net iets meer dan 20 uur te behalen. Het huidige record ligt op 21 en een half uur.

Aanvankelijk zou het evenement om half zeven vanavond beginnen, maar wegens slechte weersvoorspellingen is de start uitgesteld tot tussen elf en twaalf uur ’s avonds. Vorig jaar werd het evenement ook al afgezegd wegens slecht weer, toen er al talloze deelnemers onderweg waren. De organisatie wil daarom geen risico’s nemen.

Updates kunnen in de gaten worden gehouden op de Facebook-pagina van de UTMB of op hun website.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95)