De hangbrug tussen twee bergtoppen. Foto: glacier3000.ch

Unieke hangbrug in Zwitserland met uitzicht op hoogste Alpentoppen

 glacier3000.chVan bergtop naar bergtop lopen met een uitzicht op Europa’s hoogste bergtoppen. Dat klinkt als een uitdaging voor doorgewinterde bergbeklimmers, maar in het Berner Oberland in Zwitserland is dat een stuk makkelijker geworden. Op 24 oktober werd daar een hangbrug tussen twee bergtoppen geopend.

De nieuwe hangbrug ligt in het gletsjergebied Glacier3000, vlakbij  Les Diablerets en Gstaad. De 107 meter lange hangbrug ligt op een hoogte van 2971 meter en is uniek in de wereld. De brug loopt van de piek Vorgipfel (View Point) naar de Scex Rouge. Vanaf die top heb je een uitzicht op de Tsanfleuron-gletsjer. Onderweg heb je uitzicht op de hoogste toppen van de Alpen, zoals de Mont Blanc, Jungfrau en de Matterhorn. Voor dat uitzicht moeten de bezoekers wel stalen zenuwen hebben. De brug biedt niet alleen een uitzicht op Europa’s hoogste bergen, door de glazen vloer kijk je zo het diepe dal in. 

Met de kabelbaan naar de hangbrug

Om bij de brug te komen hoef je ook geen doorgewinterde bergbeklimmer te zijn. Vanaf de Col du Pillon gaat een kabelbaan naar het restaurant Botta. Vanaf daar is het nog een klein stukje naar het startpunt van de brug. Bij goede weersomstandigheden is de brug geopend voor iedereen met een skipas voor het gebied Glacier3000. Wie liever met beide benen op de grond van het uitzicht geniet, kan via youtube ook van het uitzicht genieten. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden