Zangeres ZAZ heeft met haar band gespeeld op de top van de Mont Blanc.

Unplugged op Mont Blanc

De Franse zangeres ZAZ gaf afgelopen maandag een heel bijzonder concert. Zij zong op de top van de Mont Blanc, op 4.810 meter hoogte, onder begeleiding van haar band Je Veux. Dit concert maakt onderdeel uit van het 150-jarig jubileum van het Zwitserse Alpinesportmerk Mammut.

 

Al op zaterdag begonnen de drie bandleden aan hun tocht naar boven, door professionals begeleid, onder wie Eiger Nordwand (snelheidsrecordhouder) en Dani Arnold (Mammut Pro Atleet). Vanuit Chamonix klommen zij naar 3.167 meter hoogte en op zondag naar de Goûter-Hütte op 3.817 meter hoogte. Zondag op maandag klommen zij de laatste 1.000 meter naar de top, waar het hoogtepunt van de expeditie plaats vond: het unplugged concert.

ZAZ wist zelfs op deze hoogte haar kenmerkende stem te laten klinken. Ook de andere bandlanden op gitaar en contrabas, die zonder beschadiging boven waren gekomen, lukte het te spelen. Hiermee is een jarenlange droom van ZAZ in vervulling gegaan. Na vijf maanden voorbereiding werd ze beloond met een geweldige ervaring.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Merk: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.