vaude rank a brand

Vaude duurzaamst volgens Rank-a-Brand

Duurzaamheidsorganisatie Rank-a-Brand heeft Vaude uitgeroepen tot het meest duurzame outdoormerk. Het merk doet het volgens Rank-a-Brand zelfs zo goed, dat het ‘de standaard zet’.

Rank-a-Brand onderzoekt merken aan de hand van een checklist met veertien beoordelingscriteria. Kledingproducenten, dus ook producenten van outdoorkleding worden langs de meetlat gelegd op het gebied van milieuvriendelijkheid, klimaatbescherming maar ook de arbeidsomstandigheden in de fabrieken worden beoordeeld. Op alle drie de terreinen doet Vaude het volgens Rank-a-Brand dus erg goed.

Vaude is blij

Vaude heeft laten weten erg blij te zijn met de benoeming. Want niet alleen de materialen die het merk voor z’n kleding gebruikt zijn milieuvriendelijk, ook werkt Vaude hard aan het gebruik van hernieuwbare energie en als lid van de Fair Wear Foundation zet Vaude zich ook in om de arbeidsomstandigheden in de fabrieken te verbeteren. Volgens Rank-a-Brand zorgt dat ervoor dat Vaude over de hele linie goed scoort. Op meer dan 75% van de criteria scoorde het merk een voldoende, waardoor Vaude van Rank-a-Brand een A-label verdient. Het merk scoort vaker goed op het gebied van duurzaamheid. Eerder dit jaar kreeg het merk ook al een Duitse prijs voor de goede resultaten die het boekt.

Rank-a-Brand

De onafhankelijke organisatie Rank-a-Brand beoordeelt kledingmerken op basis van transparantie. Dat wil zeggen dat merken die op bijvoorbeeld hun website en in jaarverslagen kunnen aantonen hard te werken aan een duurzaam beleid. Daarmee wil de organisatie merken aansporen open te zijn over hun productieprocessen.

Benieuwd naar welke criteria Rank-a-Brand kijkt? Hier zie je het hele rapport.

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer