vaude duurzaamste merk

Vaude is het meest duurzame outdoormerk

Bergsportmerk Vaude stat op nummer 1 als het gaat om duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf. Dat is de uitslag van een Duits onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Institut für ökologische Wirtschaftsforschung (Instituut voor ecologisch economisch onderzoek, IÖW) en het ondernemersverbond “future – verwantwortung unternehmen”.

Duurzaam werk en open communicatie

Vaude behaalde de goede score niet alleen dankzij de duurzame manier waarop het merk haar producten produceert, maar ook dankzij de open communicatie daaarover. Zo kunnen klanten, maar ook samenwerkingspartners goed bekijken wat Vaude doet. Het merk publiceert haar jaarrapporten volgens de internationale standaard van het Global Reporting Initiative.

In die rapporten geeft Vaude weer hoe het merk ervoor zorgt dat het productieproces zo min mogelijk negatieve impact op het milieu heeft, maar ook hoe het probeert de omstandigheden voor de werknemers zo goed mogelijk te houden.

Nederlandse ranking

Ook in Nederland staat Vaude hoog op de duurzaamheidslijstjes. Op de rankings van de Nederlandse organisatie Rank a Brand, die vooral kijkt naar de jaarverslagen van merken en de toegankelijkheid daarvan, staat Vaude ook bovenaan.

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer