Vaude is het duurzaamste merk van Duitsland

Op 27 november 2015 heeft VAUDE de hoogste prijs gewonnen tijdens de uitreiking van de Duitse Duurzaamheid Award 2015. VAUDE ontving de prijs voor ‘Duitslands Meest Duurzame Merk’. Het is de achtste keer dat de prijs wordt uitgereikt door Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V in samenwerking met de federale overheid en onder beschermheerschap van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De Duitse Duurzaamheids Award is een van de meest prestigieuze awards in Europa. 

Eerste plek

VAUDE streeft al jaren naar een duurzame bedrijfsfilosofie en het toepassen daarvan in alle onderdelen van het bedrijf. Volgens CEO van VAUDE, Antje von Dewitz, is het een fantastische erkenning en een drijfveer voor het bedrijf. Binnen het bedrijf staat duurzaamheid centraal. Dit is terug te zien in verschillende gebieden binnen het bedrijf zoals productontwikkeling, logistiek en human resources. De kosten hiervoor zijn wel hoger, maar VAUDE is ervan overtuigd dat het in de toekomst de moeite waard is. Dit wordt duidelijk uit verschillende onderzoeken. Hierin staat VAUDE regelmatig op de eerste plek op de elementen geloofwaardigheid, duurzaamheid en ecologie.  Ook de verkoopprestaties liegen er niet om. Deze liggen al jaren boven het marktgemiddelde en dit wijst erop dat duurzaamheid economisch gezien een succesfactor kan zijn.

Jury gaat voor betrouwbaarheid

De jury van de Duitse Duurzaamheids Award 2015 bestond uit experts uit het bedrijfsleven, politiek, wetenschap en samenleving. Hun keuze is op VAUDE gevallen omdat  deze duurzaamheid op alle elementen op de voorgrond plaatst. VAUDE zet daarmee de standaarden voor ander duurzame producten. In het jury rapport viel ook nog te lezen dat ondanks de redelijk kleine omvang van het bedrijf het een sterk, succesvol en betrouwbaar merk is voor de klanten. VAUDE versloeg twee andere finalisten.

De Duitse Duurzaamheids Award

De Duitse Duurzaamheids Award is een initiatief van de Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V in samenwerking met de federale overheid en onder beschermheerschap van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het doel van de award is het promoten van duurzame ontwikkelingen en producten. Er zijn acht verschillende categorieën waarin awards worden uitgereikt. Dit jaar deden 500 bedrijven mee aan de wedstrijd. 

Meer inspiratie

Merk: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!