Veel skigebieden in de Alpen geopend

Eind november vielen er alleen in Zwitserland en Frankrijk grote hoeveelheden sneeuw. Maar sinds deze week sneeuwde het op veel plekken in Europa, zo ook in Nederland en België. In de Alpen zullen veel skigebieden dit weekend opengaan. 

Frankrijk

De skipistes gaan dit weekend open in de Franse skidorpen La Clusaz en Le Grand Bornand. Dankzij de overvloedige sneeuwval van de afgelopen week in de Franse Alpen openen de authentieke bergdorpen van Lake Annecy Ski Resorts dit weekend de pistes voor powderchasers en skifanaten. Het was al sinds 29 september mogelijk om te skiën en te boarden in het Franse Tignes. En vanaf dit weekend is ook Espace Killy geopend waardoor het verbindingsgebied tussen Tignes en Val d’Isère nu ook toegankelijk is.

Oostenrijk

De eerste skigebieden in Niederösterreich zijn vrijdag geopend. In Hochkar, bij Ötscher en bij Jauerling draaien nu een aantal liften en op 15 december staat de ski-opening gepland. Sinds 1 december was het mogelijk om te skiën in Silvretta Montafon en in Arlberg was het mogelijk om sinds 6 deceber de pistes af te skiën. Vorige week kon het gebied niet open vanwege 'te weinig' sneeuw, dat is nu wel anders. Sinds afgelopen vrijdag heeft het bijna onafgebroken gesneeuwd. De sneeuwkanonnen draaien overuren zodat daar heerlijk geskied kan worden de komende tijd.Ook in het Salzburger skigebied zijn deze week de pistes geopend. Op de gletsjer van de Kitzsteinhorn ligt nu 1,5 meter verse sneeuw. Lager gelegen gebieden gaan dit weekend open.

Zwitserland

In het zuid-oosten van Zwitserland zijn alle skigebieden open. Ook de Aletsch-Arena opent van daag zijn ‘deuren’ en zo kan er volop geskied worden van de 104 km geprepareerde pistes.

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.